Gudeljević i Poklukar potpisali sporazum o donaciji vakcina BiH

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević, tokom službenog posjeta Republici Sloveniji, susrela se sa slovenskim ministrom zdravstva Janezom Poklukarom.

Poklukar i Gudeljević su razgovarali o pandemiji izazvanoj koronavirusom kao i svim izazovima kojima su dvije države izložene od početka pandemije, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Tokom susreta ministrica Gudeljević i ministar Poklukar su potpisali sporazum o donaciji vakcina Republike Slovenije stanovnicima Bosne i Hercegovine. Riječ je o 48.000 doza vakcina AstraZeneca.

Ceremonija potpisivanja sporazuma održana je u Ministarstvu zdravstva Republike Slovenije u Ljubljani. Gudeljević je zahvalila na donaciji i kontinuiranoj potpori i pomoći koju Republika Slovenija pruža Bosni i Hercegovini.

Gudeljević je ponovila prijedlog Bosne i Hercegovine da se razmotri mogućnost potpisivanja Sporazuma o suradnji u oblasti zdravstva između dvije države.

Poklukar i Gudeljević su jedinstvenog stava da dosadašnja uspješna suradnja ove dvije države treba biti nastavljena i u oblasti zdravstva.