Gradska dvorana sa novim sjedištima

Živinički hram sporta ili Gradska dvorana u buduće će biti obogaćena sa sjedilicama umjesto dosadašnjih drvenih klupa na kojima su sjedili posjetioci sportskih događaja koji se organizuju u njoj.

Naime, kako saznajemo od Samira Šahinpašića, direktora ovog sportskog objekta, ovo je četvrti projekat koju provodi menadžment Gradske dvorane Živinice u saradnji sa Općinskim vijećem ove komune.

– Prvo smo izradila krovopokrivač sa 4 centimetra debelim limom, kako bi sa svim izolatorima napravili krov od 16 centimetara debljine. Zatim smo pristupili otopljavanju dvorane stiroporom i fasadom cijelog objekta, dok smo u trećem projektu uradili rekonstrukciju svlačionionica sa mokrim čvorom i kupaonicama.

U četvrtom projektu, koji u saradnji sa Općinskim vijećom Živinice realizujemo u pauzi između prvenstvenih sezona, je projekat poboljšanja gledališta naše Gradske dvorane. Uz preko 750 plasičnih sjedalica sa naslonom, planirana je postavka klupe za navijače iznad trbine sa dodatnih stotinjak mjesta za gledaoce, a iznad desne strane igrališta dvorane biće postavljene i VIP lože sa dodatnih 50 sjedećih mjesta- rekao nam je direktor Gradske dvorane Živinice Samir Šahinpašić.

Ovom akcijom menadžmenta sportske arene u Živinicama Gradska dvorana će biti znatno uljepšana, a po riječima direktora Šahinpašića, ovaj sportski objekat će ovako biti jedan od ljepših na području Tuzlanskog kantona.

(Rasim Džeko – zivinice.ba)