Gradonačelnik Tuzle se sastao sa predstavnicima Udruženja roditelja djece i osoba oboljele od autizma Tuzla

U Gradskoj upravi Tuzle gradonačelnik Tuzle , Jasmin Imamović  sa saradnicima sastao se sa predstavnicima Udruženja djece i osoba oboljelih od autizma Tuzla.Povod sastanka je izgradnja i skoro otvaranje prvog Centra za autizam u BiH, u Tuzli, nakon smrti predsjednika Udruženja djece i osoba sa autizmom, Mehe Sadikovića.
„Mi i dalje nastavljamo borbu Udruženja ka otvaranju prvog Centra za autizam.Gradonačelnik Imamović nam je dao punu podršku , kako završetku tako i otvaranju i funkcionisanju Centra za autizam u BiH. Želimo ohrabriti Vladu i Skupštinu TK da zajedno ubrzamo osnivanje i otvaranje Centra za autizam i da što prije damo podršku djeci i roditeljima koji su oboljeli od autizma“ –istakla je Emina Altumbabić , predsjednica Udruženja roditelja , djece i osoba sa autizmom Tuzla.
Prema riječima gradonačelnika Imamovića , Grad Tuzla više od dvije decenije nastavlja njegovati kulturu empatije prema onima kojima treba podrška, kojima je teže, čije su naročite potrebe što ne osporava podršku onima koji su više nego uspješniji u sportu i biznisu, jer samo tako društvo može naprijed. „Podržali smo San Mehe Sadikovića da napravi ovdje prvi Centar za autizam u BiH. Taj objekat je nadam se skoro završen i  to će biti veoma značajno za djecu koja imaju autizam i za roditelje i druge koji brinu o njima, ali je jedan veliki korak u otvaranju čitavog društva prema djeci i osobama sa smetnjama u razvoju, a ovo je Prvi centar za autizam u BiH“ istakao je gradonačelnik Imamović.

Piše:  Duška REBIĆ