Gradonačelnik Tuzle prisustvovao Konferenciji Mreže B 40 balkanskih gradova

Na poziv gradonačelnika Istanbula i predsjednika Mreže B40 balkanskih gradova Ekrema Imamoglua , gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović prisustvovao e 25.4.2022.Konferenciji balkanskih gradova članica Mreže B40 balkanskih gradova.
Gradonačelnik Istanbula je između ostalog, napomenuo da je mreža balkanskih gradova, dobra prilika za dijalog između naših gradova i prijateljstvo između naših naroda i budućnosti regije. Obraćajući se prisutnima na konferenciji predstavnicima Mreže balkanskih gradova gradonačelnik Imamoglu je govorio o značaju gradova i njihovom povezivanju, te prisutnima prenio pozdrave miliona stanovnika Istanbula.
Gradonačelnik Tuzle , Jasmin Imamović je na konferenciji govorio o značaju gradova i općina za održivi razvoj demokratije,  o tome da važnost gradova u Evropi potvrđuje činjenica da većina stanovnika Evrope danas živi u gradovima. Imamović je podsjetio prisutne na tuzlansku deklaraciju usvojenu na 7. Konferenciji o Evropskoj povelji o zaštiti ljudskih prava u gradovima , održanoj 2010 godine u Tuzli u kojoj su , između ostalih prisustvovali gradovi: Barcelona, Venecija, Sant Denis, Nirnberg, Ženeva, Lion, Nant, Vukovar, Rijeka, Osijek, Šibenik i drugi evropski gradovi.
Nakon konferencije Mreže B40 balkanskih gradova , gradonačelnik Imamović je prisustvovao iftaru večeri, čiji domaćin je bio gradonačelnik Istanbula, Ekrem Imamoglu.
Piše: Duška REBIĆ