Gradonačelnik Tuzle organizovao druženje sa djecom na Panonskim jezerima

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović je upriličio prvomajsko druženje sa djecom sa smetnjama u razvoju i djecom iz Doma bez roditeljskog staranja.Druženju su prisustvovali i djeca iz Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora djece okupljene oko udruženja koja djeluju u Tuzli.
Prvomajsko druženje je održano na Panonskim jezerima kod slanih slapova, gdje je ovaj događaj upotpunjen žuborom vode, a njihovom prisustvu su se obradovale i ptice na drveću koje su sletale sa drveća i preko jezera obradovane njihovom grajom i muzikom koja je je dopirala od orkestra Balsike čiji su članovi svirali i doprinjeli radosti svima koji su prisustvovali ovom događaju.
Djeca su igrala uz muziku, pjevala , a radosti nije bilo nikada kraja od uživanja u lijepoj atmosferi koja je priređena na Panonici koju ima jedino Tuzla , grad turizma kojoj se raduju da dođu i prvi kupači, a neki će možda i kriomice skočiti i u hladnu vodu da uživaju.
Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović je ovom prilikom istakao, da radosti djece na njihovim licima nema cijenu, a ovaj događaj je nastavljen ove godine nakon pauze dvije godine zbog pandemije, te zamolio građane da se sa više ljubavi i pažnje odnose prema djeci, te da zajedničkim snagama budemo istrajni njihovoj inkluziji. Već više od 20 godina organizujemo oko Nove godine da djelimo poklone ovoj djeci, a za prvi maj godinama nastojimo da ih ugostimo na Panonici, pa sam rekao svima da ćemo nastaviti druženje sa djecom na Panonici. Želja mi je da se nešto lijepo desi, da uživaju na Panonici, nema cijenu radosti.Želimo da damo poruku svim građanima da sa više ljubavi odnose prema toj djeci, da ih ojačamo i da se borimo za njihov osmijeh, istakao je gradonačelnik Imamović, uz zvuke muzike i pjesmu, igru djece sa osmijehom na licu , koja su bila obradovana sa ovim doživljajem.
Piše: Duška REBIĆ