Gradonačelnik Lugavić posjetio Mjesnu zajednicu Husino

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, posjetio je Mjesnu zajednicu Husino gdje je održao sastanak s predstavnicima ove mjesne zajednice, kao i s članicama Aktiva žena Husino i Udruženja “Srce Husina”. Razgovaralo se o komunalnoj infrastrukturi i mogućnostima Gradske uprave o unapređenju kvaliteta života na području Husina.

Tokom razgovora, identifikovano je deset problema, od kojih je dogovoreno da se šest ili sedam može riješiti u narednom periodu. Ostali problemi zahtijevaju veće obime radova te će njihova realizacija biti planirana za naredne godine. Gradonačelnik Lugavić je naglasio važnost ovakvih posjeta i direktne komunikacije s građanima.

“Veoma je bitno da na ovakav način razgovaramo sa našim građankama i građanima, da izlazimo na lice mjesta i da vidimo koji su to problemi koje možemo rješavati. Lakše nam je kada vidimo sliku na terenu i onda znamo u kojem smjeru da idemo,” istaknuo je gradonačelnik Lugavić.

Nakon sastanka sa predstavnicima Mjese zajednice, gradonačelnik Lugavić je razgovarao i sa direktorom Osnovne škole “Husino”, Adnanom Subašićem. Direktor je gradonačelnika upoznao s jednim od projekata koji se realizuje u školi, a riječ je o posjeti učenika škole iz Holandije, koji su zajedno sa svojim razrednicima, opremili jedan dio škole, što je lijep primjer humanitarne akcije koja povezuje djecu, profesore i nastavnike.

”Drago mi je što sam se danas mogao družiti s učenicima iz Holandije. Priređeno je jedno lijepo druženje, što mi pričinjava veliko zadovoljstvo. Posvećeni smo poboljšanju uslova života svih građanki i građana, podržavamo lokalne inicijative ali i međunarodne saradnje koje donose dobrobit zajednici”, kazao je gradonačelnik Lugavić na kraju posjete.

Tuzlarije