Gradonačelnik Imamović se susreo sa privrednicima iz Njemačke

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, susreo se u ponedjeljak, 4.februara, sa predstavnicima njemačke firme EKS InTec, Josefom Anton Müllerom, direktorom, Stefanom Müllerom, projekt menadžerom i Almirom Sulejmanovićem, produkt menadžerom firme.

Firma EKS InTec se bavi izradom softverskih rješenja, prvenstveno u oblasti virtuelne simulacije proizvodnih linija u automobilskoj, a manjim dijelom i u avio industriji. Predstavnici EKS InTec su na sastanku predstavili viziju budućeg razvoja, kako u Bosni i Hercegovini, tako i na svjetskom tržištu. U tom smislu su predstavili i potrebu za proširenjem kapaciteta njihove firme koja djeluje u okviru BIT Centra Tuzla.

S obzirom da imaju namjeru značajnije proširiti kapacitete poslovanja i broja zaposlenih, obratili su se Gradu Tuzla molbom za pomoć u iznalaženju adekvatnog prostora, kao i drugih mogućnosti pružanja podrške u širenju poslovanja.

Gradonačelnik Imamović je upoznao predstavnike EKS InTec-a sa mjerama koje Grad Tuzla provodi u oblasti stvaranja povoljnog poslovnog okruženja, što je naročito izraženo u oblasti IT sektora, te zadužio nadležne gradske službe da u što je moguće kraćem roku dostave prijedloge mogućih rješenja, u skladu sa raspoloživim mogućnostima i propisima.