Gradonačelnik Gračanice Nusret Helić posjetio firmu „Tursun-prom“

Na poziv vlasnika, danas je upriličena posjeta Gradonačelnika Nusreta Helića sa saradnicima firmi Tursun-prom.

Prilikom posjete razgovarano je o novitetima koje firma uvodi u svoju proizvodnju ali i izuzetno teškom periodu kroz koji je prošla, prvenstveno zbog situacije sa pandemijom ali i zbog smrti vlasnika.

„Firma Tursun-prom je osnovana prije 30 godina, prošla je kroz razne djelatnosti vezano za drvopreradu. Trenutno radimo oplatu za šalovanje i imamo plan da krenemo sa namještajem. Firma prolazi kroz jako tužan period, ostali smo bez vlasnika firme to jest mog babe koji je preselio prije tri mjeseca. Ovo prilikom bi se zahvalio Gradonačelniku koji je našao vremena da nas obiđe i da nam da moralnu podršku. Zahvalio bih se i komšijama, privrednicima a posebno radnicima koji su stali uz mene da nastavimo na putu na kojem je babo stao“, rekao je Esad Tursunović i istakao da se nada da će i u budućnosti uz Gradsku upravu i Gradonačelnika da nastavi razvoj lokalne zajednice.

Gradska uprava je nedavno podržala projekat zapošljavanja 10 žena u ovoj firmi a o značaju samog projekta i njegovoj specifičnosti govorio je Gradonačelnik Helić: „Riječ je o projektu kojim se prvi put zapošljavaju isključivo žene i to žene ljudi koji već rade u firmi, dakle podrška kompletnim porodicama da poboljšaju standard, da ostanu u svojoj zemlji ali i razvijaju biznise. Želio bih čestitati svom prijatelju na uspjehu i želim im još bolje rezultate.“