Gradonačelnik Goražda u posjeti Jasminu Imamoviću


Gradonačelnik Goražda, Ernest Imamović i njegovi saradnici bili su u posjeti gradonačelniku Tuzle, Jasminu Imamoviću i njegovim saradnicima. Na prvoj zvaničnoj posjeti gradonačelnika Goražda Gradu Tuzli razgovaralo se o unapređenju odnosa između ova dva grada.


“Goražde je “grad heroj“, a gradonačelnik Goražda Ernest Imamović je sanjar, čovjek kojem vjerujem da može napraviti mnogo dobroga za Goražde. Razmijenili smo i mišljenja o strategiji razvoja Tuzle i Goražda“, istakao je između ostalog gradonačelnik Imamović.

Gradonačelnik Goražda, Ernest Imamović kazao je da je Grad Tuzla sa gradonačelnikom Imamovićem pokazao kako se vlastitim snagama i sa ljudima koji žive u Tuzli može napraviti razvoj te je pohvalio projekat slanih jezera u Tuzli.

“Ono što je uradio za svoj grad, želimo ponuditi našim građanima u Goraždu. Grad Goražde se nalazi blizu granica sa Srbijom i Crnom Gorom i te granice koje su nekada uzrokovale ratove, danas trebaju biti granice mira i jakog ekonomskog razvoja, pri čemu Goražde kao regionalni centar želi biti primjer razvoja i pružiti ruku svima bez obzira na razlike”, kazao je gradonačelnik Goražda, Ernest Imamović.
Nakon razgovora u Gradskoj upravi za goste je upriličen kratak obilazak Tuzle.

Duška Rebić