Gračanica:Potpisani Ugovori za dodjelu poticaja razvoju privrednih društava i obrta

U Kabinetu Gradonačelnika upriličeno je potpisivanje ugovora za dodjelu poticaja razvoju privrednih društava i obrta sa područja Grada Gračanica a u skladu sa rezultatima Javnog poziva.

Riječ je o Javnom pozivu Gradske uprave koji je raspisan u okviru projekta okolišnog i ekonomskog upravljanja MEG, na osnovu koga su odobreni projektni prijedlozi za firme Total Bau, Tursun-prom, Plastic & Steel, School&School, Wirac-net, KS Šarm, Domadom i Zeka comerc.

„Drago nam je što smo uspjeli pomoći još jednom broju naših poduzetnika poticajnim sredstvima. Ova sredstva će im malo pomoći da u ovo teško vrijeme nastave svoj uspješan rad a ovaj broj novozaposlenih je zaista lijepa cifra i to je najbitnije u ovom momentu“, rekao je Gradonačelnik i dodao da se ova pozitivna praksa odvija već treću godinu zaredom.

Ukupna vrijednost projekata svih 6 kompanija sa učešćem Grada i UNDP MEG projektom iznosi: 86.418,00KM

Kroz projekat će biti zaposleno 37 novih radnika.

Alma Softić, vlasnica Centra za edukaciju i strane jezike School&School se zahvalila na odabiru njene projektne aplikacije: „ Nadam se da ćemo opravdati povjerenje, da ćemo ispuniti sve uslove koji su nam zadati i da će ubuduće za sve druge i mlade i starije poduzetnike biti ovakvih poticaja koji ti daju nadu i ohrabruju, da se neko brine“.