Gračanica za Tursku i Siriju

Juče je iz Omladinskog centra u Gračanici poslana humanitarna pomoć za Tursku i Siriju u kojoj su učestvovali građani, mjesna zajednica Gračanica, nevladine organizacije i Gradska uprava Gračanica.

Gradska uprava i Gradonačelnik Helić pohvalili su brzu reakciju i aktivno učešće svih građana, nevladinih organizacija i mjesnih zajednica na području grada te pružili podršku u prikupljanju neophodne pomoći za unesrećeni narod Turske i Sirije koji su proteklih dana pogođeni razornim zemljotresom.

Prema riječima Gradonačelnika, Gračanica je položila test humanosti i pokazala da je socijalno osviještena sredina:

“Osjetili smo potrebu i ponosan sam što smo se organizovali i time pokazali da smo jedna zdrava i odgovorna zajednica. Grad Gračanica  je također učestvovao u ovoj akciji donacijom potrebne opreme (deka, posteljine, higijenskih potrepština i sl.) i danas ćemo uplatiti i 15.000,00 KM na  humanitarni račun“ kazao je Gradonačelnik Helić.

Akciju prikupljanja pomoći Grad je sproveo u saradnji sa Omladinskim centrom, Vijećem mladih i Međunarodnim forumom solidarnosti – EMMAUS koji će  istu dostaviti u Tursku i Siriju.