Gračanica: Otvoren projekat „Svako je dijete za neki sport“

U ponedjeljak  je u Osnovnoj školi „Hasan Kikić“ svečano otvoren projekat za djecu sa poteškoćama u razvoju „Svako je dijete za neki sport“, koji organizuje Sportski savez Grada Gračanica.

Ove godine u projektu „Svako je dijete za neki sport“ ukupno učestvuje 36 učenika i učenica. Sportski savez Grada Gračanica ima za cilj da i u budućnosti djeca sa poteškoćama u razvoju budu uključena u sva sportska dešavanja i manifestacije ovoga tipa.

„Ovo je peta godina kako ovaj program provodimo i imamo odličan odnos sa menadžmentom škole Hasan Kikić te im se ovom prilikom zahvaljujemo, a ovo ne bi bilo moguće bez podrške Gradonačelnika Nusreta Helića“- kazao je Predsjednik Sportskog saveza Osman Bukvić.

Podršku projektu je dala i Gradska uprava, tim povodom prisutnima se obratio i Gradonačelnik grada Gračanica gospodin Nusret Helić koji je rekao da je ovo još jedna u nizu od lijepih manifestacija u našem gradu, te da na ovaj način pokazujemo da smo zaista jedna sportska sredina, gdje mladi imaju priliku napredovati. Velike pohvale idu Sportskom savezu i profesorima na organizaciji ovog projekta.

„Drago mi je što nastavljamo sa ovom saradnjom, naša škola će uvijek biti otvorena za Sportski savez i sve mlade. Također drago mi je što je i ovoj akciji svoju podršku dao Gradonačelnik Nusret Helić“- rekao je Elbin Gazibegović, direktor Osnovne škole Hasan Kikić.