Golman Egipta postaje najstariji igrač na Svjetskim prvenstvima

Golman reprezentacije Egipta Essam el Hadary postat će najstariji igrač u historiji Svjetskog prvenstva, a on je u januaru ove godine napunio 45 godina.

El Hadary je prvi klub imao još 1993. godine kada je upisao 58 nastupa za ekipu Damietta, a 1996. godine pojačao je Al Ahly gdje je branio sve do 2008. godine.

On će sa svojih 45 godina postati najstariji igrač u historiji Svjetskog prvenstva i oborit će rekord golmana Kolumbije Faryda Mondragona koji je prije četiri godine ušao u finišu meča samo kako bi oborio rekord i sa 43 godine postao najstariji igrač.

U Rusiji će, ipak, taj rekord vrlo vjerovatno biti oboren, a za očekivati je da će El Hadary dobiti priliku na Svjetskom prvenstvu te da će ispisati još jednu stranicu historije.

Za reprezentaciju Egipta El Hadary je branio u 157 utakmica, odlaskom na Svjetsko prvenstvo ispunio je svoje dugogodišnje snove, a nastupom u 45. godini sigurno će vječno biti upamćen u ovoj državi.

Podsjećamo, Essam el Hadary je postao najstariji nogometaš koji je nastupio na Afričkom kupu nacija, čime je nadmašio sunarodnjaka Hossama Hassana koji je imao 39 godina, pet mjeseci i 24 dana kada je nastupio za Egipat 2006. godine.

(Klix.ba)