Futsal reprezentativke BiH neuspješne na startu kvalifikacija

Ženska futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u ponedjeljak u Kišinjevu od Holandije sa 7:3 u susretu prvog kola Grupe B preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Već nakon prvog poluvremena Holanđanke su imale visoku prednost od 5:1, a posebno raspoložena za igru bila je Van Toledo koja je postigla tri gola u 6′, 15′ i 20′, a precizne su bile još Prijs u 6′ i De Groen u 18′.

Jedini gol za bh. tim u prvom periodu igre postigla je Dajana Spasojević nakon u 9′ što je oduzela loptu protivnicama na sredini igrališta, krenula sama ka golu i precizno šutirala sa oko osam metara. Nikolina Milović je imala dobar pokušaj nakon solo prodora u 3′, ali je šutirala pored gola. Dvije minute poslije pokušala je i Branka Bagarić sa lijeve strane, a njen šut je odbila golmanica Reitsma.

I u drugom poluvremenu Holandija je imala inicijativu, ali je i bh. tim pružio jači otpor. Nakon ubačaja Brueren sa lijeve strane u 27′, Merima Alibašić skreće loptu u vlastitu mrežu. Sedmi gol postigla je Veltrop u 30′. Odličnu priliku za Bosnu i Hercegovinu imala je Emina Trumić u 31′, ali je sa tri metra loptu poslala pored gola.

Trumić glavom u 35′ postiže drugi gol za našu selekciju nakon ubačaja Nikoline Milović sa desne strane. Konačan rezultat postavila je Milović u 38′ kad je precizno izvela deseterac.

Za bh. tim su nastupile: Nikolina Todorić, Zerina Piskić, Branka Bagarić, Nikolina Milović, Emina Trumić, Jovana Vasić, Sara Brkić, Moira Murić, Arijana Ćesko, Selma Mešanović, Dajana Spasojević, Merima Alibašić.

Izabranice Nijaza Mulahmetovića će se u drugom kolu sastati sa domaćinom kvalifikacionog turnira, selekcijom Moldavije. Taj meč na programu je danas u 17:30 sati.