Firma Kanetex donirala posteljinu za izolatorij u Gračanici

Gradski štab civilne zaštite je sportsku dvoranu Luke pretvorio u izolatorij u kome će ako bude bilo potrebe biti smješteni pacijenti koji su pozitivni na COVID-19 sa blažom ili srednjom kliničkom slikom. U slučaju da izolatorij bude stavljen u funkciju njime će upravljati Dom zdravlja Gračanica.

Napravljeno je 50 zasebnih jedinica odnosno kreveta koje je za ove potrebe donirao Emmaus, a kompletnu posteljinu (jastuke, štep deke i komplet posteljine) donirala je gračanička firma Kanetex.

Ovim potezom su još jedanput pokazali da su društveno odgovorni i da su spremni pomoći svome gradu u svakoj situaciji.

U dvorani su obezbjeđeni i posebni ulazi za pacijente i medicinsko osoblje, ali i svi prateći tehnički sadržaji poput kantine, sobe za ljekare i slično. Ipak, u ovom trenutku je najjača i najveća nada da neće biti potreban i da će ostati kao odlično izvršena obaveza ove lokalne zajednice.

„Gračanički privrednici su evo i u ovom teškom vremenu dali svoj doprinos i ja im se zahvaljujem. Vrijednost ove donacije je oko 3.500 KM i dobro je da imamo ovakve privrednike koji žele da pomognu da bismo izašli iz ovog sa što manje posljedica“, rekao je gradonačelnik Helić.

„Donirali smo evo komplet posteljine ispred firme Kanetex, to je malo ono što može čovjek da uradi u ovom vremenu. Mi nismo jedina firma koja se odlučila pomoći gradu Gračanica i nadam se da će i drugi odgovoriti na isti način kao što smo i mi“, rekao je vlasnik firme Kanetex, Kahriman Omerović.