FINra, Disti i Spin donirali računarsku opremu i računovodstvene programe Mješovitoj srednjoj ekonomsko-hemijskoj školi u Lukavcu

Visoka škola FINra, Disti i SPIN Tuzla donirali su računarsku opremu i računovodstvene programe za realizaciju nastavnih aktivnosti učenika JU Mješovite srednje ekonomsko-hemijske škole u Lukavcu. Tim povodom upriličena je press konferencija na kojoj se obratio između ostalih i direktor Visoke škole FINra doc.dr. Ismet Kalić.

”Visoka škola FINra, Disti i Spin kao društveno odgovorne firme su donirale računarsku opremu i računovodstvene programe za obuku učenika JU MS ekonomsko-hemijske škole Lukavac. Oprema će se koristiti za praktičnu obuku iz predmeta Knjigovodstvo i Praktično osposobljavanje. Učenici će moći sada da stiču praktična znanja i vještine rada na aplikativnim računovodstvenim programima. Na ovaj način će se unaprijediti kvaliteta praktične nastave, što će za rezultat imati povećanje nivoa znanja koje je prepoznatljivo na tržištu rada”, naglasio je Kalić.

Izvršni direktor softverske kuće SPIN Amir Mosorović naglasio je da im je zadovoljstvo pružiti učenicima praktično znanje i vještine rada u softverskim programima koje ova kuća izrađuje i koji se koriste kod velikog broja preduzeća.

”Softverski programi koje smo donirali obuhvataju programe za finansijsko, materijalno i robno knjigovodstvo, te PDV evidencije i plaće”, naveo je Mosorović.

Svoje zadovoljstvo što su dobili ovakvu opremu izrazili su iz pomenute škole.

”Zahvalni smo što smo dobili podršku od tri vodeće kuće iz oblasti edukacija, izrade softvera i nabavke računara, sigurni smo da će ova donacija poboljšati i unaprijediti kvalitet naše nastave i da ćemo kao rezultat svega imati učenike koji će biti spremniji za tržište rada”, izjavila je direktorica JU Mješovite srednje ekonomsko-hemijske škole Lukavac Merlina Imamović.

Visoka škola FINra prošle godine je donirala računarsku opremu i računovodstvene programe Ekonomsko-trgovinskoj školi u Tuzli.

Ove godine Visoka škola FINra sa svojim partnerima nastavlja dobru praksu društveno odgovornog ponašanja tako da je ovo prva u nizu donacija računarske opreme i računovodstvenih programa koji će se donirati Ekonomskim školama u općinama: Lukavac, Banovići, Srebrenik, Gračanica i Kalesija.

(Nezavisni.ba)