Festival mladih se otvara sa manifestacijom „Tuzla pleše“ 22. avgusta 2021. godine


Centar za ples i rekreaciju Tuzla otvara Festival mladih koji će se održati 22. avgusta 2021. godine. Za sve sugrađane od 18:30h organizirati će se besplatne radionice koje će voditi plesni stručnjak Semir Šečić  iz Zenice. Poziv za ples otvoren je za sve. Ako niste raspoloženi imate aerobik illi pak ako se osećate gipko u hip –hopu, ističu iz Centra za ples i rekreaciji Tuzla.

Cilj ove manifestacije  je da uklonimo stereotipe oko plesa, a ako volite muziku tu će biti i DJ koji će puštati muziku koju volimo. Uz muziku se njižemo i pjevamo, a zašto ne bi plesali. Nisu svi plesači i zabavljači, a oni će vas naučiti osnovnim koracima i vi ćete lako plesati. Naši gosti su iz Zenice i Sarajeva uz plesače iz Centra za ples i rekreciju Tuzla, a pripremili su i mnoštvo nagrada. Bit će organizovano i takmičenje parova plesača amatera. Pobjednički par ma mogućnost i osvojiti vrijednu nagradu, vikend u Ajdinovićima, poručuju iz Centra za ples i rekreaciju Tuzla.
Žiri će biti u sastavu: Alan Alagić, Semir Šečić i Senad Softić. Za sve informacije posjetite www.festivalmladih.ba ili Facebok stranicu Festival mladih Tuzla.


 Duška REBIĆ