Doček Nove godine na otvoreno: Ko će to zabavljati Tuzlake?

Građane Tuzle u novu 2018. godinu na Trgu slobode uvest će popularni bend Frajle, saznaje Faktor u Udruženju obrtnika grada Tuzla koje, uz Centar za kulturu, organizira ovogodišnji doček. Pored popularnih Novosađanki, na dočeku će nastupiti i tuzlanski band Retro, kao i još neki lokalni muzičari.

Udruženje obrtnika grada Tuzla ove godine je pripremilo novogodišnje sadržaje koji na Trgu slobode počinju 16. decembra.- Planirano je novogodišnji bazar na Trgu slobode traje od 16. decembra do 7. januara. Bit će postavljene drvene kućice u kojima ćemo imati bogatu ponudu hrane i pića za sve posjetitelje tokom svakog dana. Također, nastavlja se tradicija proslave dječije Nove godine 31. decembra u 12 sati, kada ćemo imati članovo moto klubova, takozvane moto mrazeve, koji će djeci dijeliti paketiće – kaže za Faktor Slađana Jovičić, sekretar Udruženja obrtnika grada Tuzle.

U Udruženju obrtnika očekuju da regionalne muziče zvijezde, kao što su Frajle, privuku i publiku iz okruženja, jer ovaj ženski bend pred vjerne publike ima reputaciju da priređuje odličan show. Frajle čine Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča, ukratko četiri vokala i dvije gitare. Djeluju od 2009. godine, a iza sebe imaju broje hitove poput “Ich liebe Dich”, “Kad se ljubimo”, “Za kraj”, obradu pjesme “Imala je lijepu rupicu na bradi”, “Sarajevo”, “Ma daj lutko”, “Ne idi”…

(Faktor)