Do septembra tehnička finalizacija odgovora na Upitnik

Tehnička finalizacija odgovora na Upitnik Evropske komisije trebalo bi da bude završena do 1. septembra, navodi se u Informaciji Direkcije za evropske integracije o pripremi odgovora na pitanja iz Upitnika koju je danas u Sarajevu primio k znanju Savjet ministara.

U informaciji se dodaje da su u radu radnih grupa, koje su u avgustu održale 34 sastanka, i postupku tehničke finalizacije uočene određene teškoće posebno u obezbjeđivanju kvoruma, a problem predstavlja i nepridržavanje dogovorenih rokova za pojedine aktivnosti, nedostavljanje traženih informacija, podataka i propisa, odnosno prečišćenih akata.

Po završetku tehničke finalizacije odgovora iz Upitnika, predsjedavajući radnih grupa, uz saglasnost oba zamjenika, odgovore će dostaviti Komisiji za evropske integracije koja će ih proslijediti koordinatorima procesa evropskih integracija u BiH na potvrđivanje u skladu sa internim procedurama, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Sporna pitanja koja se pojave u toku tehničke finalizacije predsjedavajući radne grupe će, uz saglasnost oba zamjenika, dostaviti Komisiji za evropske integracije i eventualno drugim tijelima sistema koordinacije, uz zahtjev za usaglašavanje.

U Informaciji se navodi da nakon usaglašavanja spornih pitanja i potvrde odgovora, slijedi prevođenje Upitnika Evropske komisije.

(Glassrpske.com)