DJEČAK AJNUR MUJIĆ BOLUJE OD TEŠKOG OBLIKA TUMORA I TREBA VAŠU POMOĆ

Ajnur Mujic je jedan mali predivni dječak koji već dvije godine vodi svoju bitku za život.

Ne možete ni zamisliti koliko je to milo i hrabro dijete… On je već u uzastu od 15mjeseci obolio od teškog oblika tumora Neuroblastoma gr IV.HR ( Teška forma-visoki rizik).Nakon višemjesečnih hemoterapija i operacija, transplantiran je prošle godine u decembru mjesecu.

Bio je zdrav i bolest se totalno povukla, sve nekako do proljeća kada se okrutna bolest vratila, ali ovaj put u puno težem obliku i on je ubrzo morao biti upućen na dalje liječenje u Tursku. Dok se liječio tamo, jedno vrijeme terapije su dale pozitivan odgovor i on se hvala bogu, fino osjećao. Počeo se oporavljati i sve je bilo super.

Sve, dok nisu uradjene kontrolne pretrage koje su dale poražavajuće rezultate. Došlo je do strasnog pogoršanja i njegov je život sada doveden u pitanje. Tumori su se proširili po cijelom tijelu i sada mu preostaje još jedan jedini moguci modalitet liječenja, a to je posebna Car(NK) terapija koja uključuje 2-3ciklusa hemoterapija, eventualni operativni zahvat,te tu najnoviju gensku terapiju i akobogda transplantaciju. Roditelji nažalost nisu u mogućnosti platiti iznos za koji su dobili predračun, a ko bi imao pogotovo nakon 2godine boravka po bolnicama.

Zato molimo sve ljude dobrog srca da se odazovu i pomognu da još jedna majka i otac imaju radost svog života, da osjete jos dugo dugo dječije ručice oko vrata, da slušaju dječije korake i da se maze sa svojim djetetom i tako uživaju u njegovom odrastanju.. A ovako, oni sada samo mole boga da ga poživi, da im pomognemo i da ga spase boli. Da ne čuju nikad više njegov bolni vapaj kako ih moli da mu pomognu i da ga spase… I tako svaki dan…

Eee ljudi moji ne doživio niko istu sudbinu, zato makar mi koji ovo čitamo možemo mnogo. Ovaj predračun sa cifrom od oko 150 000€ jeste ogroman novac, ali ja vjerujem da mi to možemo. Možemo li!!!

(gracanicki.ba)