Dino Hamidović i Šejma Duraković najbolji sportisti općine Gračanica u 2018.

U velikoj sali BKC-a sinoć je upriličena manifestacija izbora najboljih sportista općine Gračanica u 2018. godini. Za najbolje pojedince proglašeni su Dino Hamidović (RK Gračanica) i Šejma Duraković (Karate klub Gračanica).

Najuspješniji ženski kolektiv je ŽOK Gračanica FORTEX, dok je muški kolektiv RK Gračanica. MNK Kaskada je dobila priznanje za najboljeg trenera i sportskog radnika, a to su Ferik Dizdarević i Mirzet Topčagić.

U kategoriji juniora izabrani su Adna Kamarić (ŽOK Gračanica Fortex) i Namik Helić (Bratstvo), u kategoriji kadeta najbolji su Azer Musić (RK Gračanica) i Mubina Rešidbegović (Karate klub Gračanica), dok su u pionirskoj konkurenciji nagrade su dobili Emir Džaferović (Judo klub Pribava) i Anela Letić (Šahovski klub Gračanica).

Posthumna priznanja su dobili Đuka Kamarić, Borislav Žuža, Ahmet Šelo i Slobodan Jovanović. Specijalna priznanja za doprinos u razvoju sporta dobili su Planinarsko društvo Zefir te novinari Fahrudin Kurtović i Adnan Džafo.

Za najbolju osnovnu školu je proglašena Druga osnovna škola, a MSŠ je najbolja srednja škola. Priznanja su dobili i nastavnik tjelesnog odgoja Šefik Memić i profesor Almir Devedžić.

Nagrade na ovoj manifestaciji uručivali su Nikola Nikić, Nihada Okanović, Damir Doborac, Emina Jukan, Esed Mujačić i Nusret Helić.

(gracanicki.ba)