Di Francesco: Džeko živi za golove, drago mi je zbog Defrela

Trener Rome Eusebio di Francesco istakao je nakon pobjede protiv Beneventa da kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko živi za golove i da je sretan što je Defrel postigao prvjenac u dresu Vučice.

On smatra da je njegova ekipa opet napravila veliki broj prilika, a dodao je i to da je čitava ekipa željela da Defrel izvede kazneni udarac.

“Kao i uvijek, stvorili smo veliki broj dobrih šansi, a izuzetno mi smeta način na koji smo primili dva pogotka. Ovo mora biti novi početak za nas i veoma je važno da smo se vratili na pobjedničke staze, kao i to da su Džeko i Defrel postigli pogotke. Čitava ekipa je htjela da Defrel izvede penal, a to samo pokazuje koliko ga svi vole”, kazao je Di Francesco, a potom je o Džeki rekao:

“Toliko se trudio da postigne pogodak u prvom poluvremenu. On je jedan od igrača koji žive za golove, a period kroz koji je prošao imao je mali psihološki utjecaj na njega”, istakao je trener Rome.

Džeko je u ovoj sezoni postigao 11 pogodaka, a Roma se nakon 24 odigrane utakmice nalazi na četvrtoj poziciji sa 47 bodova, čak 16 manje od prvoplasiranog Napolija.

(Klix.ba)