Devet ljekara UKC Tuzla dobilo priznanje primarijus

Piše: Duška Rebić


Ministarstvo zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine dodjelilo je za devet ljekara UKC Tuzla počasni naziv primarijus, kao priznanje za dugogodišnji uspješan rad i posebne rezultate postignute u zaštiti zdravlja stanovništva u razvoju zdravstva.

Primarijus zvanje dobili su:

doc.dr..med.sc. Almira Ćosićkić, specijalista pedijatrije, subspecijalista pedijatrijske imunologije i reumatologije, dr.Erna Buro, specijalista anesteziologije i reanimatologije, dr.Emira Mešanović, spec. anesteziologije i reanimatologije, dr.Suada Salkić, specijalista anesteziologije i reanimatologije,dr.med.sc. Samira Hasić, specijalista interne medicine, prof.dr.med.sc. Ervin Alibegović, specijalista interne medicine, subspecijalista gastroenterohepatologije, dr. Belkisa Izić, specijalista nuklearne medicine, doc.dr. med.sc.Elvir Bećirović, specijalista neuropsihijatrije.

Organizovan je prijem u menadžmentu UKC Tuzla na kojem su prisustvovali direktor UKC Tuzla, prof.dr.med.sc. Vahid Jusufović i pomoćnik direktora za medicinske poslove, prof.dr.med.sc. Šekib Umihanić.


Direktor UKC Tuzla, prof.dr.Vahid Jusufović uputio je čestitke ljekarima.

“Zadovoljstvo mi je što je devet ljekara UKC Tuzla dobilo značajno zvanje u našoj struci što predstavlja dokaz kvaliteta našeg rada i naših nastojanja da budemo uvijek bolji. Osim kvaliteta rada prepoznata je vrijednost i učešće u razvoju struke i naučno-istraživačkih aktivnosti što je ujedno način da se naša kuća razvija”– kazao je prof.dr. med.sc. Vahid Jusufović.