Delegacija Vlade TK posjetila Hrvatski kulturni centar sv. Franjo: Podrška izgradnji Centra

Uručenje Odluke o odobrenim sredstvima za rad i aktivnosti franjevačkog samostana u Tuzli bio je povod za današnju posjetu premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i delegacije Kantonalne vlade gvardijanu Franjevačkog samostana u Tuzli fra Mariu Divkoviću. Ovom prilikom delegacija Vlade je posjetila i Hrvatski kulturni centar sv. Franjo u Tuzli čija se izgradnja privodi kraju.

”Zadovoljstvo nam je vidjeti da se izgradnja centra privodi kraju i da će on uskoro otvoriti svoja vrata vjernicima, ali i svim zainteresiranih građanima. Otvorenje ovog centra ogroman je doprinos kulturi suživota i međusobnog uvažavanja, kojeg vjekovima gradimo u Tuzli i Tuzlanskom kantonu”, rekao je premijer Gutić i podsjetio da je Vlada TK ove godine Katoličkoj crkvi, kao vid podrške, dodijelila ukupno 29.000 KM, od čega je 14.000 dodijeljeno upravo kao podrška realizaciji projekta izgradnje Centra.

”Radovi teku svojom dinamikom i prema našem planu očekujemo da veći dio radova bude završen u 3. i 4. mjesecu iduće godine. Radovi na univerzalnoj dvorani potrajat će nešto duže, a vjerujemo se da će do konca iduće godine, Centar kompletno biti završen. Značajnu podršku realizaciji ovog projekta svakako je dala i Vlada Tuzlanskog kantona, ali nekad nam je i značajnije to što sa Vladom imamo izuzetno dobru nematerijalnu saradnju. Činjenica da u svakom momentu možemo stupiti u kontakt sa svim članovima Vlada pokazatelj je istinskog uvažavanja, a to je vrijednost veća od bilo koje materijalne”, rekao je tokom posjete fra Mario Divković.

Osim premijera današnjoj posjeti prisustvovali su ministrica pravosuđa i uprave Ivana Kulić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović.

(Nezavisni.ba)