Delegacija JP Autoceste FBiH boravila u posjeti Gradonačelniku Heliću

U kabinetu Gradonačelnika Gračanice je održan radni sastanak Gradonačelnika sa saradnicima i predstavnika JP Autoceste FBIH.

Tema razgovora bila je značaj izgradnje putne infrastrukture u Tuzlanskom kantonu, tačnije izgradnja  brze ceste Doboj Istok – Šićki Brod. Ideja izgradnje ovakve ceste jeste značaj koji bi ona imala za Tuzlanski kanton u pogledu privlačenja inozemnih investicija ali i činjenice da je postojeća magistralna cesta preopterećena te da je ista u katastrofalnom stanju u ovom, nadasve najmnogoljudnijem kantonu.

Od Gradske uprave Gračanica zatražena je prostorno-planska dokumentacija te inputi o svim mogućim ograničenjima na teritoriji grada Gračanica te su dogovorene naredne aktivnosti i razmjena informacija tokom kreiranja projektnog zadatka.

Brza cesta Doboj Istok – Šićki Brod označena je kao jedan od prioriteta u narednom periodu te su prema riječima predstavnika JP Autoceste FBiH u narednim danima predviđeni razgovori sa svim načelnicima/gradonačelnicima koji gravitiraju u ovom području.