Danas u Tuzli izložba radova osoba sa invaliditetom

Danas će u Tuzli biti održana prezentacija proizvoda Udruženja oboljelih od cerebralne paralize i distrofije Bosansko – podrinjskog kantona Goražde i “Intrag” d.o.o. za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Tuzla.

Ova dva udruženja osoba sa invaliditetom žele predstaviti svoj rad sugrađanima i prezentirati svoje proizvode na platou ispred kina “Centar” kod kipova Meše Selimovića i Ismeta Mujezinovića u periodu od 11:30 do 13:30.

Udruženje oboljelih od cerebralne paralize i distrofije Goražde prije četiri godine je otvorilo radionicu pod nazivom “Životna pomoć” d.o.o. za radnu okupaciju osoba sa invaliditetom Goražde. Osnovni cilj radionice je zapošljavanje i radna okupacija osoba sa invaliditetom. Svi proizvodi su nesvakidašnji, unikatni i rade ih osobe sa invaliditetom sa posebnom pažnjom i posvećenosti.

Organizacijom ovog događaja želi se predstaviti sposobnost umijeća koja zajedno čine bogatstvo originalnosti i kvaliteta proizvoda, koji ne poznaju prepreke i invaliditet.