Danas obilježavanje Dana policije MUP-a TK

Centralno obilježavanje 22. maja „Dana policije“  Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, bit će održano u
ponedjeljak, 23.maja 2022.godine u Tuzli.

Tako je prema najavljenom programu obilježavanja 22. maja „Dana policije“  09,30 sati biti postrojene Jedinice policije za specijalnu podršku i Jedinice za javni red i mir na Trgu slobode, te defile policije kroz grad i polaganje cvijeća na spomen obilježje Kapija.

U povodu 22. maja – Dana policije Tuzlanskog kantona premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić uputio je javnu čestitku u kojoj se navodi:

„Svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona upućujem iskrene čestitke u povodu 22. maja – Dana policije Tuzlanskog kantona. Ovaj Dan obilježavamo u svjetlu izuzetnih rezultata koje postiže policija našeg kantona, pred kojom su svakodnevno zadaće koje zahtijevaju iznad svega odgovornost i profesionalnost.

Svojim rezultatima policija Tuzlanskog kantona pokazala je i dokazala svoju sposobnost da održi javni red i sigurnost svih građana. Ukupan stepen otkrivenosti krivičnih djela viši od 70% je podatak kojim se ne mogu pohvaliti niti mnogo imućnije, opremljenije i modernije države. I na takvom rezultatu danas Vam danas želim čestitati.

Uz čestitke, svim pripadnicima policije upućujem i poziv da, sa istim elanom i entuzijazmom nastave čestito, nezavisno i nepristrano raditi svoj posao i u budućnosti.

Ovom prilikom ne smijemo zaboraviti žrtve i zasluge branitelja, među kojima je i velik broj policajaca. Stoga ovu priliku koristim i da svim porodicama poginulih pripadnika policije čestitam današnji praznik.”.