Da svi mališani osjete prazničnu čaroliju: Pokrenuta akcija “Nijedno dijete bez paketića”

Novogodišnjim praznicima najviše se raduju naši najmlađi sugrađani, a kako bi sva djeca, bez obzira na imovinsko stanje, osjetili novogodišnju čaroliju, pokrenuta je akcija “Nijedno dijete bez paketića”.

“Nijedno dijete bez paketića” je humanitarni projekat Udruženja Ruku na srce u okviru kojeg se nastoje obezbijediti novogodišnji paketići za djecu iz porodica slabijeg materijalnog stanja.

Prethodnih 11 godina, u okviru ovog projekta, podijeljeno je više od deset hiljada paketića mališanima školskog i predškolskog uzrasta sa područja Kantona Sarajevo, ali i čitave Bosne i Hercegovine.

Naravno, prikupljanje donacija, te pakovanje i podjela novogodišnjih paketića ne bi bila moguća bez velikog broja volontera, kao i sugrađana, donatora i društveno odgovornih kompanija koji svake godine daju značajan doprinos tome da što veći broj paketića bude uručen u prave ruke mališana.

Upravo zbog toga, kako bi ova priča bila uspješna kao i pretodnih godina, Udruženje Ruku na srce poziva studente, školarce, sugrađane i predstavnike kompanija, udruženja i sportskih kolektiva da nas podrže i pomognu nam da ni jedan mališan ne bude bez novogodišnjeg paketića.

Svi koji žele biti dijelom ove zimske čarolije, mogu donirati igračke (ne nužno nove, bitno je da su očuvane), slatkiše, školski pribor ili novac. Također, mogu i sami napraviti paketić i uljepšati početak Nove godine djeci čiji roditelji ne mogu obezbijediti te male radosti.

Donacije je ove godine moguće dostaviti na nekoliko punktova u Sarajevu. Svakim radnim danom od 08:30 do 20:30, te vikendom do 18:00 u prostorije Hub-a Homework (ul. Kolodvorska 12), radnim danima od 08:30 do 16:00 u prostorije kompanije Toner.ba (ul. Munira Gavrankapetanovića 10), svakim radnim danom od 08:30 do 18:00 u prostorije studentskog udruženja STELEKS i hol Elektrotehničkog fakulteta (Kampus Univerziteta u Sarajevu), radnim danima od 10:00 do 18:00 u prostorije SSST Sarajevo School of Science and technology (Hrasnička cesta 3a) i subotom u periodu od 10:00 do 12:00 u Centar Ruku na srce na Dobrinji (ul. Esada Pašalića 8).

Iz Udruženja Ruku na srce poručuju da, ukoliko niste u mogućnosti lično dostaviti svoj prilog na žiro račun Udruženja (1990490056036171, Sparkasse Bank) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Za akciju “Nijedno dijete bez paketića”.

Rok za prikupljanje svih priloga je 9. decembar.