Da li će doći do poskupljenja vode u Tuzli?

Nekontrolisano svakodnevno povećanje cijena naša je realnost. Građani su uplašeni i sa strahom naziru nova poskupljenja. Od osnovnih životnih namirnica, pa do goriva, uskoro bi se na udaru mogle naći i cijena komunalija. Do povećanja cijena električne energije i grijanja, kako navode, do kraja godine neće doći, a takvog stava su i u JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla kada je riječ o cijenama vode. Čeka se godišnji izvještaj koji će pokazati stvarno stanje.

„Dakle cijena koja je trenutna nije cijena koja je realna niti tržišna, i ovo je sve ono što smo uspjeli iz vlastitih rezervi da izvučemo. Vidite samo gorivo i sam materijal, sve je poskupljelo. MI ćemo poslije Nove godine napraviti analizu spram poslovnog rezultata i odlučiti u kojem pravcu ćemo ići” rekao je Aid Berbić, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija “ Tuzla

Međutim, ono što ističu iz JKP Vodovod i kanalizacije, cijelu godinu rade na rekonstrukciji cjevovoda kako bi građanima obezbjedili što kvalitetniju isporuku vode. Na razne načine radi se i na uštedi električne energije

“U proteklom periodu u augustu smo imali upajanja novih cjevovoda koji su rađeni i 19,5 km je položeno od izvorišta Stupari do Spreče kod Živinica. Imali smo četiri dana zaista velike radove i zahvate. Na svaki način nastojimo da energetski efikasnije smanjimo troškove električne energije, jer nas ona sada košta oko 150 hiljada i 200 hiljada KM.”dodao je Aid Berbić, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija „ Tuzla.

A na uštedi mogu raditi i građani, tako što će vodu trošiti na racionalan način. Stoga iz JKP Vodovod i kanalizacija pozivaju građane na sardnju kako bi svi zajedno sačuvali postojeće stanje.

 

(rtvslon.ba)