Cristiano Ronaldo na udaru kritika, novinari mu dali novi nadimak

Cristiano Ronaldo ni u trećoj utakmici za Juventus nije uspio zabiti gol. Njegova ekipa je u subotu gostovala kod Parme, a Juve je slavio 2:1 golovima Mandžukića i Matuidija.

Ronaldo je tako postao trenutačno najneefikasniji igrač u Evropi budući da je u prve tri utakmice uputio 23 udarca na gol i nijednom nije zabio. To je čak deset udaraca više od sljedećeg igrača na toj tabeli, no dobra vijest za Portugalca je da dolazi septembar, mjesec u kojem Ronaldo tradicionalno zabija najviše golova.

Iako kritike još nisu preteške, talijanski list Corriere dello Sport je dan nakon utakmice Ronalda nazvao “CR5.5”, aludirajući na njegov brend CR7 kojem su promijenili ime zbog loših partija i ocjene 5.5 koju je dobio za svoje performanse.

“Ronaldo još mora čekati. Ovih 270 minuta mu nije bilo dovoljno, a njegov doprinos željno očekuju i saigrači i uprava i navijači. Za sad njegova potraga za formom nije ekipu previše koštala, no prema dosad prikazanom CR7 je CR5,5”, stoji u komentaru vodećeg novinara tog talijanskog lista.

Priliku da popravi dojam Ronaldo će imati nakon reprezentativne pauze kad Juventus čekaju prvenstvene utakmice protiv Sassuola i Frosinonea te susret s Valencijom u Ligi prvaka, takmičenju na koje je Cristiano pretplaćen.

(Fokus.ba)