Coutinho ostaje na Anfieldu: Liverpool odbio ponudu Barce

ESPN je u utorak saopštio da je transfer Coutinha iz Liverpoola u Barcelonu “završena stvar”, a španski mediji su jučer i zakazali predstavljanje ovog fudbalera u novom klubu za petak, ipak BBC sada donosi vijest da je Liverpool odbio Barcinu ponudu.

Naime, Liverpool je, navodno, odbio ponudu vrijednu 100 miliona eura za svog sjajnog veznjaka. Ovo je druga ponuda Barce za Coutinha koju je Liverpool odbio ovog ljeta, s obzirom da su svjetski mediji u julu prenijeli da je klub s Anfielda odbio 80 miliona eura za svog fudbalera.

BBC navodi da je Liverpool bez razmišljanja odbio novu Barcinu ponudu čija je visina bila 85 miliona eura, uz 15 miliona eura dodatnih bonusa. Čini se da su u Liverpoolu odlučni da zadrže sjajnog Brazilca, te je njihovo obijanje nove ponuda samo potvrda Kloppove nedavne izjave da “Coutinho nije na prodaju.”

Podsjetimo, Coutinho je u januaru potpisao novi petogodišnji ugovor s Liverpoolom u koji nije uključena otkupna klauzula, što znači da Liverpool ima “zadnju riječ” kada je njegov mogući transfer u pitanju.

(Sportsport.ba)