Ćiro Blažević: Hrvatska će biti prvak svijeta

“Trener svih trenera” Miroslav Ćiro Blažević u razgovoru za Klix.ba rekao je u svom stilu da će nogometna reprezentacija Hrvatske biti prvak svijeta.

Hrvatska je furiozno prošla grupnu fazu na Svjetskom prvenstvu s tri pobjede protiv Nigerije, Argentine i Islanda, a u osmini finala boljim izvođenjem penala savladali su Dansku i prošli su među osam najboljih ekipa svijeta.

Blažević smatra da je prvenstvo u Rusiji izuzetno interesantno i zanimljivo, a i bez pitanja o samoj prognozi, rekao je da će Hrvatska biti prvak svijeta i da će dokazati da su najbolji.

“Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo je vrlo interesanstno i zanimljivo, a ako vas interesuje moje prognoza, Hrvatska će biti prvak svijeta. Apsolutno vjerujem u ekipu Zlatka Dalića, oni su najbolji, a to će dokazati kroz rezultat”, rekao je odmah na početku legendarni Miroslav Ćiro Blažević.

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv Rusije koja je također nakon penala savladala Španiju, a Blažević smatra da domaćoj selekciji podrška s tribina ne mora značiti nikakvu prednost. Također je dodao da upravo to može stimulisati nogometaše Hrvatske.

“Ekipu reprezentacije Hrvatske komponuju igrači koji su doživjeli sve i svašta u svojoj karijeri i publika koja će biti na strani Rusije ih može samo stimulisati. Ne vidim to kao prednost za domaćina niti kao hendikep za Hrvatsku”, smatra Blažević.

Ovaj proslavljeni stručnjak smatra da nogometaši Hrvatske moraju nadmašiti svoje kapacitete da bi opravdali očekivanja javnosti, odnosno kako bi stigli do samog kraja.

“Ako nogometaši Hrvatske nemaju svijest da igraju pred najvećim auditorijem svijeta i da brane boje svoje države, onda je*iga. Oni moraju biti svjesni da trebaju nadmašiti svoje kapacitete da bi opravdali očekivanja”, rekao je Blažević.

Za kraj, na pitanje o ostalim ekipama koje su se plasirale u četvrtfinale, Blažević je rekao da su Francuska i Brazil favoriti kao i uvijek, dok Englesku ne vidi kao osvajača 21. po redu Mundijala.

“Englesku ne vidim nikako. Francuska i Brazil su objektivni tradicionalni favoriti, tako je i sada”, završio je popularni “Ćiro”.

Prvi susreti četvrtfinala igraju se u petak, a sastaju se Urugvaj i Francuska, odnosno Brazil i Belgija, dok će u subotu na teren izaći igrači Švedske i Engleske, kao i Rusije i Hrvatske.

(Klix.ba)