CIK donio odluke za prijevremene izbore za načelnike Travnika i Foče u FBiH

Centralna izborna komisija BiH je na sjednici donijela Odluku o utvrđivanju liste zemalja s kojima je znatno otežan ili prekinut poštanski promet i iz kojih birači mogu dostaviti glasački materijal i putem diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH (koje rezidentno ili nerezidentno pokrivaju navedene zemlje), za provedbu prijevremenih izbora za načelnika Općine Travnik i načelnika Općine Foča (FBiH) zakazanih za nedjelju, 11. aprila 2021. godine.

Navedenom odlukom se utvrđuje lista zemalja u kojima je izuzetno otežan ili prekinut poštanski promet uzrokovan epidemijom virusa COVID-19, kao i prekookeanskim zemljama u kojima je znatno otežan ili prekinut poštanski promet, a to su: Australija, Island, Italija, Novi Zeland i Španija.

Centralna izborna komisija BiH je donijela i Odluku o uspostavi Glavnog centra za brojanje i imenovanju rukovodstva Glavnog centra za brojanje za provedbu prijevremenih izbora za načelnika Općine Travnik i  načelnika Općine Foča (FBiH) kao i odluku o imenovanju glavnog kontrolora, zamjenika glavnog kontrolora, kontrolora za obradu, unos i potvrđivanje rezultata glasanja i kontrolora za transport, rukovanje i skladištenje glasačkih listića i drugog izbornog materijala na prijevremenim izborima za načelnika Općine Travnik i načelnika Općine Foča (FBiH).

Navedene odluke, kao i odluke o zaključivanju i potvrđivanju broja birača upisanih u Centralni birački spisak za prijevremene izbore za načelnika općina Travnik i Foča (FBiH) bit će objavljene na web stranici Centralne izborne komisije BiH, saopćeno je iz CIK-a. BiH.