CIK BiH objavio preliminarne, nezvanične i nepotpune rezultate

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je preliminarne, nezvanične i nekompletne rezultate prijevremenih izbora za načelnike/gradonačelnike devet općina/gradova u BiH u kojima su u nedjelju održani izbori.

U Doboju najviše glasova pripalo je nezavisnom kandidatu Borisu Jeriniću 89,40 posto, a u Trebinju Mirku Ćuriću (SNSD) 67,89 posto.

U općini Domaljevac-Šamac jedini kandidat za načelnika Stjepan Piljić (HDZ BiH) ima 100 posto glasova, u općini Kakanj kandidat Aldin Šljivo (SDA) osvojio je 60,78 posto, u općini Ribnik najviše glasova osvojio je Nebojša Karać (SNSD) 65,08 posto, u općini Bosansko Grahovo kandidat Milorad Gligić (nezavisni kandidat) ima 58,62 posto, u Drvaru najviše glasova pripalo je Dušici Runić (SNSD) 60,01 posto, u Bužimu Mersudinu Naniću (SDA) 50,64 posto i u Bosanskom Petrovcu nezavisni kandidat Dejan Prošić ima (29 posto).

Izlaznost na izborima iznosila je 48,29 posto.

Biračka mjesta su otvorena u sedam, a zatvorena u 19 sati kada je prestala i izborna šutnja, saopćila je Centralna izborna komisija BiH.

Na glasačkim listićima na prijevremenim izborima za načelnike/gradonačelnike devet općina/gradova nalazila su se imena 30 kandidata.

(Federalna.ba/AA)