Četiri navike žena sa Istoka zbog kojih dostojanstveno stare

Ako želite da starite dostojanstveno kao žene sa Orjenta, u svoju rutinu uvrstite i ove 4 navike:

36 krugova oko pupka
Žene sa Istoka svako jutro započnu masažom stomaka. Desnom rukom, vrhovima prstiju masirajte stomak, kružnim pokretima oko pupka, u smjeru kazaljke na satu. A zatim obrnuto. Ukupno napravite 36 puta u jednom i 36 puta u drugom smjeru.

Ovo doprinosi bržem pražnjenju crijeva odmah u jutarnjim satima.

“Gumica” za bore
Dobro zagrijanim prstima nježno prelazite po licu. Ako možete, dobro je da koristite i neko ulje. Prolazite od dole ka gore, zatim od centra lica ka ivicama. Prelazite samo u jednom pravcu, neka vrhovi vaših prstiju budu gumica za bore. Ova masaža neka traje 5 minuta.

Umjesto češlja, prsti
Svako veče ili jutro, kako vam je volja, češljajte kosu prstima. Jednostavno lagano masirajte vlasište sopstvenim prstima jer će to rasporediti sebum po cijeloj dužini dlake, smanjujući njeno oštećenje. Kada su velike vrućine ili kada je zima, kosu zaštitite od sunca i vjetra sa maramom ili kapom.

Detoksikacija u kadi
Žene sa Istoka obožavaju hamam, jer u njemu se težina lakše gubi. Zagrijavanjem tijela, tope se masne naslage. Međutim, žene sa Istoka u hamam ulaze sa rukavicama za masažu kojim vrše drenažu kože. Zahvaljujući tome rad lojnih žljezda se noramlizuje, pore se čiste, koža postaje meka i glatka bez nabora. Uradite sve što i one, ali ako nemate hamam ili saunu u blizini, napravite vruću kupku i ugodite sebi. Poslije se istuširajte prohladnom vodom, a onda kožu namažite mlijekom za tijelo.