Čarolija Adventa od 7.decembra

Sa više od 30.000 posjetilaca, manifestacija “Advent u Tuzli”, bila je apsolutni hit prošle godine u Tuzli i regionu, kada su manifestacije ovog tipa u pitanju. Ove godine “Advent u Tuzli” ima svoje drugo izdanje, najavili su organizatori ove manifestacije iz udruženja Venus Amica na danas održanoj press konferenciji.

Na platou ispred Hotela Tuzla će biti postavljene ukrašene kućice, a bit će priređeni i brojni sadržaji koji priliče adventskom periodu, koji predstavlja najavu velikog katoličkog blagdana Božića.

Posebno zanimljivo biće paljenje Adventskih svijeća, koje će biti postavljene u Gradskoj Kafani koja je u okviru hotela, a kojima se najavljuje približavanje Božića.

“Advent u Tuzli” počinje 7. 12. i trajat će do početka Božića, dakle do 25.decembra, s tim da su ove godine unijete i neke novine.

– Posjetioce očekuje bogat kulturno-zabavni program uz učešće muzičkih zvijezda iz naše zemlje i regije, a pripremljeni su i sadržaji za najmlađe, istakao je Oliver Jurišić, predsjednik Udruženja “Venus Amica”.
Svoje proizvode u kućicama će izlagati poznate vinarije iz BiH, te vrhunske destilerije žestokih alkoholnih pića. Također, tu će biti i izlagači slatkog i slanog programa. Organizatori su posebno istaknuli da će ove godine biti iznimno bogat i raznovrstan gastronomski program ove manifestacije.

– Ove godine će prvi put biti formirana Slavonska kuća, sa slavonskim specijalitetima, a imat ćemo i Hercegovačku kuću. U pregovorima smo da imamo i Švicarsku kuću, kao i Italijansku kuću, kazao je Fikret Nadarević, član ovog Udruženja.

Kao i prošle godine u centranom dijelu platoa Hotela Tuzla biće postavljen velikog stage-a na kome će se svaku noć održati koncerti.Takođe je novina i to, da će samo vrijeme trajanja manifestacije biti produženo, pa će za razliku od prošle godine, dešavanja na platoou Hotela Tuzla počinjati u dnevnom terminu sa sadržajima koji su prilagođeni najmlađima.

– Želimo napraviti dobar događaj u kojem će svi uživati, dodali su iz ovog Udruženja.

Kažimo i to da su organizatori pozvali i zainteresovane privredne subjekte da im daju potporu u ukrašavanju kompletnog prostora oko Hotela Tuzla, kako bi građanima Tuzle stvorili što bolji praznični ugođaj.

(H.Dedić)