Božićni koncert u Tuzli s New Trinity Baroque ansamblom iz Atlante

Franjevački samostan Tuzla i tuzlanska podružnica HKD “Napredak”, u povodu velikog katoličkog blagdana Božića, u nedjelju organiziraju tradicionalni Božićni koncert.

Ovoga puta tuzlanskoj publici predstavit će se čuveni vokalni ansambl New Trinity Baroque iz Atlante, koji čine vrhunski glazbenici iz cijelog svijeta, a kojima dirigira pionir u istraživanju rane glazbe, orguljaš i osnivač orkestra Predrag Gosta.

– Gosta je stalno na relaciji Beograd – Atlanta, ansambl često gostuje diljem svijeta, a u Tuzlu stižu sa dvadesetak glazbenika. Trudimo se da tuzlanskoj publici svaki put ponudimo vrhunski glazbeni događaj, pa će tako biti i na predstojećem Božićnom koncertu – izjavio je za Fenu gvardijan Franjevačkog samostana u Tuzli fra Mario Divković.

Posebnost ansambla New Trinity Baroque je što svi sviraju na povijesnim instrumentima, odnosno originalima ili kopijama iz doba glazbe koja se izvodi i pritom prate najsuvremenije trendove izvođenja barokne glazbe.

Osim američkih glazbenika, na Božićnom koncertu nastupit će i tuzlanskim ansambl Iuventus Salinarum pod ravnanjem Zlatka Špoljarevića.

Božićni koncert bit će održan u BKC-u u Tuzli, 23. decembra s početkom u 19 sati, a ulaz je slobodan, rečeno je Feni.

(fejm.ba)