Bošnjaković: Narednih sedam dana pripremat ćemo se za Zrinjski

Nogometaši Slobode u pripremnoj utakmici pobijedili su Bosnu iz Visokog (2:0), u igri koje je zadovoljila prilično veliki broj navijača “crveno-crnih” na tribinama Tušnja.

Nakon odlaska iz stručnog štaba Admira Smajića, mnoge je zanimalo u kakvom je stanju Sloboda i s kakvim izgledima dočekuje start prvenstva i duel s aktuelnim prvakom BiH Zrinjskim.

Zadovoljan današnjom igrom donekle je bio i šef Slobodinog stručnog štaba Milenko Bošnjaković.

– Danas smo probali dvije varijante igre, kada smo u napadu i kada smo povučeni. I u jednoj i u drugoj bilo je pozitivnih stvari. Utakmica s Bosnom pokazala je puno toga. Vidjeli smo šta je nedostajalo i to ćemo nastojati ispraviti do početka prvenstva. Ekipu Zrinjskog smo skautirali, imamo još jednu njihovu domaću utakmicu za pogledati i o tome radimo analizu. Uradit ćemo sve što nam stoji na raspolaganju da ta utakmica ode u pozitivnom smjeru za nas. Pripremat ćemo se narednih
sedam dana i sigurno ćemo se odlučiti za najpovoljniju varijantu kojom ćemo se suprotstaviti Zrinjskom – izjavio je za Fenu trener Milenko Bošnjaković.

Dodao je da Sloboda pod hitno mora riješiti problem vratara, jer nakon povrede Azira Muminovića, nema adekvatnu zamjenu.

(nezavisni.ba)