Boračke organizacije Tuzle nastavljaju sa sanacijama kuća svojih saboraca

Na inicijativu Organizacije demobilisanih boraca i Organizacije ratnih vojnih invalida a uz finansijsku podršku Koordinacije boračkih organizacija Grada Tuzle, nastavlja se akcija pomoći borcima u stanju socijalne potrebe, odnosno onima koji još uvijek nisu u potpunosti riješili svoje stambeno pitanje. Početak jedne takve akcije zabilježili smo danas kada je u dvorište ratnog vojnog invalida Nedžada Lukavice iz tuzlanske MZ Solina, došao crijep i dio krovne konstrukcije.
„Naš saborac i ne zna za našu namjeru ali smo mi čuli za njegovu želju da zamijeni krov na svojoj kući jer crijep star preko 35 godina više ne može izdržati.Organizacija ratnih vojnih invalida je zajedno sa nama ODB- om Grada Tuzla došla na ideju da obradujemo našeg Nedžada koji je teško bolestan i da mu bar malo olakšamo ove za njega i njegovu porodicu teške dane“ – kazao nam je Mirza Ahmić predsjednik ODB Tuzla. Predsjednik ORVI Grada Tuzla Nihad Bukvić nam je kazao kako je ovo tek jedna u nizu akcija koje se realizuju ove godine kada je u pitanju poboljšanje uslova stanovanja ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca.
„Odmah poslije ramazana doći ćemo mi iz organizacije i naše kolege iz ODB-a Tuzla da završimo ovaj posao a onda idemo dalje. Ima još nekoliko naših saboraca kojima treba ovakva ili slična pomoć.Većinu sredstava obezbijedimo iz vlastitih izvora a imamo i nekoliko stalnih donatora koji nam pomognu na ovom putu“ – kazao nam je Nihad Bukvić. Boračke organizacije Tuzle, tačnije Organizacije demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida ovim primjerom pokazuju da ne treba uvijek čekati na nadležne da pomognu, već da i sami mogu uraditi puno, posebno još ako se ujedine kao na ovom primjeru.
(Nezavisni.ba)