BoHeMSA – LC Tuzla organizuje basket turnir u cilju promocije zdravlja

U nedjelju, 21. novembra, u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli, Udruženje studenata medicine u Bosni i Hercegovini “BoHeMSA”, Lokalni komitet Tuzla, organizuje 3v3 Basket turnir, u sklopu projekta “Movember”.

Movember je u svijetu poznat kao “mjesec muškog zdravlja” i obilježava se tokom mjeseca novembra.

“Naš projekat, pod nazivom “Movember”, ima za cilj osvijestiti što veći broj muškaraca o zdravstvenim problemima poput depresije, karcinoma prostate i karcinoma testisa, zatim ukazati na važnost samopregleda u prevenciji zloćudnih bolesti reproduktivnog sistema, ali ukazati i na važnost očuvanja psihičkog zdravlja”, kazala je koordinatorica projekta, Lejla Muhić, te dodaje da organizacijom turnira, kao jednom od projektnih aktivnosti, žele potaknuti muškarce na fizičku aktivnost, koja predstavlja neizostavnu kariku u prevenciji mnogih bolesti.

“Ovim putem pozivam sve zainteresovane studente da se prijave na turnir, jer, uz zagarantovano dobru zabavu, pobjednike očekuju i vrijedne nagrade. Obilježimo zajedno mjesec novembar!“ kazala je Lejla Muhić, koordinatorica projekta.

Učestvovati mogu muškarci – studenti fakulteta Univerziteta u Tuzli, a prijaviti se mogu do petka, 19.11.2021. godine, ispunjavanjem sljedećeg formulara:
https://forms.gle/QWh6wbrufaQ7p32P7