Bihaću stigla podrška i pomoć iz Bijeljine

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je prilikom današnje posjete Bihaću uručio financijsku pomoć, te obećao maksimalnu podršku u kontrolisanju, odnosno rješavanju situacije s migrantima i izbjeglicama na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine.

– U Bijeljini također na neki način osjećamo i suočavamo se s migracijskim procesom, međutim migranti i izbjeglice se kod nas ne zadržavaju dugo kao ovdje u Bihaću. Također, ne zaboravljamo reakciju i pomoć građana ovog grada kada su Bijeljinu zadesile poplave i sada želimo uzvratiti prijateljsku gestu. Obezbijedili smo finansijsku podršku u iznosu od 10. 000 KM, pa neka bihaćka gradska uprava taj novac usmjeri za ono što je najpotrebnije. Ostvarili smo već kontakt i sa Crvenim krstom Republike Srpske, koji će ubrzo pripremiti i dostaviti donaciju prehrambenih i higijenskih artikala – rekao je gradonačelnik Bijeljine.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić konstatovao je kako je prijateljski odnos ova dva grada jedan od pozitivnijih primjera u Bosni i Hercegovini.

– Dobri se odnosi stvaraju u najtežim vremenima, kada su neophodni pravi prijatelji. Moji sugrađani su u okviru svojih mogućnosti pomagali građanima Bijeljine za vrijeme poplava, a oni nam sada vrlo konkretno uzvraćaju i daju do znanja da se možemo na njih osloniti. Izuzetno je bitno napomenuti da ovo nije samo pomoć i podrška građanima Bihaća, nego i velikom broju ilegalnih migranata i izbjeglica koji trenutno borave u ovom dijelu Bosne i Hercegovine – dodao je Fazlić.

Gradonačelnici Bijeljine i Bihaća danas su razgovarali i o određenim mogućnostima saradnje, povezivanja, te iskustvima u novonastaloj situaciji izazvanoj migracijskim procesom.

(bosanski.com)