Bh. teniserke osvojile srebrenu medalju na Mediteranskim igrama

Teniserke Bosne i Hercegovine Dea Herdželaš i Nefisa Berberović osvojile su srebrenu medalju na Mediteranskim igrama u Tarragoni.

Dea Herdželaš i Nefisa Berberović nisu imale snage za zlato

Nakon velike borbe za najviše pobjedničko postolje, bolje od njih bile su Turkinje Basak Erajdin i Ipek Oz sa 6:0, 3:6, 10:12.

Nakon što su bh. igračice u prvom setu ostavile Turkinje bez osvojenog gema, izgubile su drugi set, a u neizvjesnom trećem koji se igra na poene, Oz i Erajdin su bile skoncentriranije u završnici i slavile su sa 12:10.

Ovo je treća medalja za BiH na ovim Mediteranskim igrama. Zlato u Taragoni osvojio je Hamza Alić, dok je Mesudu Pezeru pripala bronzana medalja u bacanju kugle.

Džudisti iz BiH Miloš Mandić i Harun Sadiković izgubili su u borbi za bronzanu medalju.

Francuz Alexandre Iddir bio je bolji od Mandića u kategoriji do 100 kilograma. Mandić je danas upisao dvije pobjede protiv Alija Erdogana iz Turske i Crnogorca Danila Pantića, dok je izgubio od Alžirca Bouyacouba Lyesa i Iddira.

Sadiković je u kategoriji iznad 100 kilograma dobio Grka Dimitriosa Tsoumitasa, a izgubio od Srbijanca Žarka Ćuluma. U borbi za bronzu od njega je bio bolji Faicel Jaballah iz Tunisa.

I tekvondoista Karlo Galić je danas nastupio na Mediteranskim igrama, no poražen je u prvom meču od Yunusa Sarija iz Turske.

(Nezavisni.ba)