BH sedmica inženjerstva od 9. do 16. decembra u Tuzli

Piše: Duška Rebić

Treća međunarodna BH sedmica inženjerstva će se održati u Tuzli od 9.12 -16.12.2020. u skladu sa mogućnostima i epidemiološkom situacijom.
BH Sedmica Inženjerstva 2020/ BH Weeks Of Engineering 2020 i ove godine okuplja veliki broj eminentnih profesora, inovatora, poduzetnika u Organizacionom odboru, spaja BH akademsku zajednicu sa akademskom zajednicom naše dijaspore, te na taj način ujedno vraća i povjerenje u Bosnu i Hercegovinu, naše stručnjake i institucije Bosne i Hercegovine.

Sedmica inženjerstva predstavit će inovacije, svjetske tendencije i uspješne inicijative iz oblasti pametnih tehnologija, Green Deal rezolucije Europske komisije, održivih resursa, a govornici će nam demonstrirati načine na koje se BH privreda približava svjetskim trendovima u tim oblastima. Ova konferencija je namijenjena za sve inžinjere, ljude iz struke, studente, učenike, kao i građane koji se žele upoznati sa inžinjerskim rješenjima i tehnološkim razvojem BiH.

Programom su povezani izuzetni događaji koji će doprinjeti snažnijoj i kvalitetnijoj zajednici inžinjera i stručnjaka u BiH , kao i boljoj povezanosti sa industrijom regije i Evrope. Također, na ovaj način će se graditi brand „BH ENGINEERING WEKS“, ističu organizatori.
Konferenciju otvara FIN Tech Industry sa panelom na temu virtuelnog novca, digitalnih valuta i e-bankarstva.
Tokom konferencije prezentovati će se FIWTech Industry, Pametne tehnologije u polju mobilnosti, transporta, Pametne budućnosti , Pametni gradovi i Green Deal u BiH.