Aviokompanija Ryanair pokreće dvije linije sa Međunarodnog aerodroma Tuzla

Ryanair, evropska aviokompanija broj 1, danas (9.juna) sa zadovoljstvom dodaje Tuzlu kao još jednu novu destinaciju u svojoj rastućoj mreži od preko 225 aerodroma. Aviokompanija je najavila dvije linije za Stockholm Arlanda i Memmingen za zimski red letenja u sezoni W22/23. Ryanair će od novembra ‘22. godine saobraćati na ove dvije linije dva puta sedmično, nudeći lokalno građanima Tuzle niskotarifne opcije putovanja kao i konekcije prema drugim uzbudljivim evropskim destinacijama.

Kako bismo omogućili putnicima da rezervišu svoj zimski odmor po najnižim cijenama, pokrećemo rasprodaju sa dostupnim cijenama avionskih karata od samo 19,99 € za putovanja od novembra 2022. do januara 2023.godine koja se moraju rezervirati do subote 11. juna. Budući da će se avionske karte po ovim super niskim cijenama brzo prodati, kupci bi trebali što prije posjetiti www.ryanair.com kako ne bi propustili ovu šansu.

Direktor razvoja ruta u Ryanair-u, Ray Kelliher je izjavio:

“Sretni smo što dodajemo Tuzlu u našu stalno rastuću mrežu od preko 225 aerodroma širom Evrope, Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike, a zahvaljujući naporima novog menadžmenta aerodroma koji je prepoznao koristi od poslovanja najveće i najpouzdanije avio kompanije u Evropi na aerodromu. Ove nove linije na Tuzli će sada građanima Bosne i Hercegovine ponuditi pristup najvećoj avio kompaniji i najraznovrsnijoj mreži letova u Evropi. Radujemo se daljnjem rastu u Bosni i Hercegovini u godinama koje dolaze i mogućnosti da najavimo još novih i uzbudljivih ruta za sljedeće ljeto.

Kako bismo omogućili našim kupcima da rezervišu svoj zimski odmor po najnižoj mogućoj cijeni, pokrećemo rasprodaju sa dostupnim cijenama avionskih karata od 19,99 € za putovanja od novembra 2022. do januara 2023. koja se moraju rezervirati do subote 11.juna. Budući da će se avionske karte po ovim super niskim cijenama brzo prodati kupci bi trebali što prije posjetiti www.ryanair.com kako ne bi propustili ovu šansu.

Direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Dževad Halilčević je izjavio:

“Zadovoljstvo nam je da danas možemo najaviti početak operacija najveće avio kompanije u Evropi sa našeg aerodroma što kolektiv Međunarodnog aerodroma Tuzla doživljava kao istorijski dan za razvoj aerodroma Tuzla. Međunarodni aerodrom Tuzla time dobija na značaju i popravlja svoju poziciju u odnosu na ostale aerodrome u regionu”.

“Dolaskom Ryanaira-a na aerodrom Tuzla proširuje se mreža destinacija a sve na zadovoljstvo korisnika usluga aerodroma Tuzla. Putnici sa aerodroma Tuzla će tako imati mogućnost većeg izbora prilikom planiranja svojih putovanja, čime aerodrom Tuzla opradava svoju osnovnu ulogu povezivanja Bosne i Hercegovine sa ostatkom Evrope. Naša očekivanja su dugoročna i uspješna saradnja sa novim avio prevoznikom.“