Arnaut: Dosta se gazio Ustav BIH i zakoni od strane onih koji ih donose i provode

Almir Arnaut, kandidat za gradonačelnika Tuzle na naš redakcijski mail poslao je saopštenje za medije koje prenosimo u cjelini:

„Obraćam se kao predsjednik Sabora Bosanaca i Bosanki, kao i nezavisni kandidat za gradonačelnika Tuzle, vama medijima sa molbom da svim iz državne vlasti sa prošlih izbora 2022. godine poručimo da je dosta uvreda na račun građana Bosne i Hercegovine i da ćemo mi građani Tuzle i Bosanci i Bosanke tražiti referendum za ukidanje FBIH i RS na šta imamo puna prava a oni neka nastave kako su naučili da nas ignorišu.

Nije ovo ni ‘92 godina da nam prijete, ovo je godina 2023. i sve se zna i dosta je.

Dosta se gazio i Ustav BIH i zakoni od strane onih koji ih donose i provode, pa i visokog predstavnika u našoj državi Gdina Christian Schmitha, jer dugo mu se obraćamo u vezi Aneksa 10 i 9…

Dosta u smislu da mi građani i Bosanci i Bosanke nemamo više prava na koja čekamo 27 godina i naše strpljenje je pri kraju da čekamo OHR,Ustavni sud, SIPU ili bilo koga ko je nadležan da spriječi zastrašivanje, govore mržnje, uvrede i vrijeđanja i građana BIH i naše države i svega za što smo ostali u BIH i živimo u BIH, našeg suživota i napretka.

Smiješno i žalosno da međunarodna zajednica šuti u ovom teškom globalnom vremenu, šuti na  na mnoga antiustavna i krivično posljednična djelovanja naših predstavnika iz FBIH i RS protiv svih nas, šute na zloupotrebe i UZP.

Šute svi ali ne i mi i zato vas sve upozoravamo na posljedice po međunarodno i evropsko pravo ako ih ne zaustave.

Tražim hitnu reakciju u ime svih građana BIH koji ne žele da ih prestavljaju oni koji ne priznaju državu BIH, njen ustav, zastavu i grb, himnu a od države uzimaju sve a ne daju ništa.

Molim vas da shvatite da ovo što se dopušta u BIH je gore nego 1992. i da mi nećemo šutiti na nove tenzije od strane ratnih profitera, ratnih zločinaca i njihovih pomagača, jer očigledno oni su krvavim genocidnim parama preuzeli i vlast i povjerenje međunarodne zajednice.“.

Hvala

Almir Arnaut nezavisni kandidat za gradonačelnika Tuzle, predsjednik Sabora Bosanaca i Bosanki, predsjednik UG Velika djeca iz Tuzle i suorganizator svih antifašističkih protesta u BIH od 1996. do 2023. godine