Amir Sumbić: RK Gračanica se mora boriti za prvo mjesto

Rukometaši Gračanice vrijedno rade kako bi što spremniji dočekali nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH.

Borit će se Gračanlije na oba fronta, u Premijer ligi su trenutno na diobi prvog mjesta, dok u će u Kupu snage odmjeriti sa Vogošćom.

Jučer je u sklopu priprema održan Memorijalni turnir “Halid Žunić”, na kojem su osim Gračanice učestvovale ekipe Spačve, Gradačca i Dervente. Pobjednik je na kraju bila ekipa Gračanice koja je u sjajnoj utakmici u finalu pobijedila Spačvu.

Najboljim igračem turnira proglašen je povratnik u ekipu RK Gračanica, Amir Sumbić, koji prošlu polusezoni nije igrao za RK Gračanica zbog nesporazuma sa upravom kluba.

“Nećemo spominjati taj nesporazum koji se desio sa upravom, ali evo rad se uvijek isplati. Nastavio sam trenirati privatno i uz dogovor sa Damirom Doborcem priključio sam se ekipi i nadam se da ćemo nastaviti tamo gdje su momci stali. Želim da se zahvalim publici koja je došla tu da nas podrži i nadam se da će i dalje dolaziti i obećavam im da ćemo ostaviti srce na terenu. Moramo se boriti za to prvo mjesto i nadam se uspjesima”, rekao je Sumbić.

Gračanlije će već u srijedu imati novu prijateljsku utakmicu a protivnik će kao i prije nekoliko dana biti ekipa Krivaje iz Zavidovića. Nakon toga narednog vikenda igrati će utakmicu Kupa protiv Vogošće.

(sportsport.ba)