Konjičani su slavili sa 2:0, te tako prekinuli seriju od tri vezana poraza. S druge strane Tuzlaci su poraženi nakon dva vezana trijumfa.

Domaći su poveli u 19. minuti. Bio je to eurogol, gotovo iz kornera. Prvo je Čubrilo gađao direktno iz kornera, Lolić je boksovao loptu, koja ponovo dolazi do igrača Igmana, a on iz drugog pokušaja gotovo sa istog mjesta pogađa za veliko slavlje domaćih.

Potom su gosti imali tri velike prilike (Karjašjević pogodio stativu i dva puta prijetio Pantelić), a kazna za promašaje stigla je u 27. minuti. Denković se oslobodio Čolića i rutinski matirao Lolića za 2:0.

U finišu prvog dijela uslijedio je pritisak gostiju. Ćeman je u nekoliko minuta čudesnim intervencijama spašavao domaće, a vrijedi izdvojiti i intervenciju Đorića koji je glavom praktično sa gol linije izbio loptu u korner nakon pokušaja Karjaševića.

U 44. minuti velika prilika za domaće, ali je Denković iz dobre pozicije šutirao pored gola.

Drugo poluvrijeme nije pponudilo uzbuđenja kao u prvih 45 minuta, a tome je kumovao i loš teren. Gosti su pokušavali izbjeći poraz, ali u tome nisu uspjeli.

U 71. minuti crveni karton je dobio Edis Mulalić, trener Igmana, koji je imao primjedbi na suđenje Admira Musića. Do kraja meča nije bilo promjene rezultata.

TuzlaInfo