18. MAJA 24. MEĐUNARODNA BICIKLISTIČKA TRKA “TUZLA 25 MAJ “

18. MAJA 24. MEĐUNARODNA BICIKLISTIČKA TRKA “TUZLA 25 MAJ “

18. maja u Tuzli će se održati 24. MEĐUNARODNA BICIKLISTIČKA TRKA «TUZLA 25 MAJ «.

Start počinje u tačno 12:00 sati, a dužina staze će biti 80 km. Prijave su još uvijek u toku, a nastupiti mogu samo licencirani takmičari za 2019. godinu u svim kategorijama. Na trci će, pored takmičara iz BiH, nastupiti vozači iz susjednih zemalja.

Očekujemo takmičare iz sedam-osam zemalja i oko 100 učesnika. Što se tiče načina prijave, klubovi prijave takmičare putem maila ili putem telefona ili se prijave na sam dan trke, ali uslov je da budu registrovani tj. moraju imati takmičarsku licencu za 2019. godinu, istakao je Hajrudin Trle, trener BK “Zmaj od Bosne” i selektor reprezentacije BiH u kategoriji “Cesta”.

Trasa trke je ustaljena i već svima poznata. Okupljanje je ispred  Narodnog pozorišta Tuzla u centru grada (cafe Sidney) od 09:00h do 11:00h.

U 11 sati idemo na Kapiju i polažemo cvijeće. Odatle idemo na Aleju mladosti gdje također polažemo cvijeće. Nakon toga krećemo u zatvorenoj vožnji do Simin Hana i restorana Aqua gdje je zvaničan start. Relacija je Simin Han-Tojšići-Kalesija-Sapna gdje se okrećemo i iz Sapne se vraćamo nazad istom trasom i završavamo trku u Donjim Čaklovićima, pojasnio je Trle.

Nakon toga na red dolazi zajednički ručak i dodjela priznanja i nagrada. Trka se istovremeno boduje za Premijer ligu tako da će takmičari iz BiH biti u obavezi da učestvuju.

Nagrade su ustaljene i dodjeljuju se po pravilniku BSBIH uključujući i novčane nagrade za tri prvoplasirana vozača iz U23 i Elita kategorije.

Nagrade za mlađe kategorije će dodijeliti M-bike shop Tuzla. Mi svakako znamo da svake godine pozitivno iznenadimo naše takmičare, zaključio je Trle.

Više informacija o samoj trci i načinu prijave možete saznati OVDJE.