17.Fest: Očekivanja mladih živiničkih glumaca

Na 17.Festivalu teatra srednjoškolaca BiH nastupili su i živinički mladi glumci. Gimnazija i Mješovita srednja škola predstavili su se publici dramama “Hoćel’ ko kafu?“ i „Kajat ćeš se sine“.

Predstava MSŠ Živinice “Kajat ćeš se sine” obrađuje aktuelnu tematiku vršnjačkog nasilja, a režiju predstave potpisuje Ajla Imamović:

“Želja nam je bila da i na ovaj način ukažemo na problematiku vršnjačkog nasilja među mladima i kako spriječiti da tih nemilih scena više ne bude, ili pak da se smanje na najmanju mjeru. Dobro smo prihvaćeni od publike i nadamo se uspjehu”.

Mlada glumica, inače učenica prvog razreda Medicinske škole u Živinicama Sabina Šehović, rado se prihvatila da glumi u ovoj predstavi:

“Ja glumim učenicu koja je prijavila sukob između dvije djevojke srednjoškolke, sa željom da se to riješi na lijep način. Roditelji su pozvani na razgovor u školu kod pedagoga, nastaje svađa roditelja, tako da je tu u početku prevladala emocija da svaki roditelj brani svoje dijete.Međutim, kada umire majke žrtve, ona agresivna djevojka se promijenila, tako da je tada nastupilo pomirenje”, kaže nam Sabina.

Adi Glavinić je svestrani srednjoškolac, koji slobodno vrijeme provodi u modernim plesovima, fotografisanju, ali i glumi. “Hoćel’ ko kafu“? -je njegov scenario, a takođe je predstava pobrala aplauze publike:

“Već smo na Festivalu srednjoškolskog stvaralaštva nagrađeni za scenario. Dobili smo pohvale za uigranost glumačke ekipe, tako da očekujem još nagrada za naše dramsko ostvarenje”.

(zivinice.ba)