12. Međunarodni sajam poduzetnika i obrta GRAPOS EXPO 2023 u Gračanici

Gračanica će od 20-23 .septembra  biti epicenter inovacija i privrednog uzleta na 12.Međunarodnom sajmu poduzetništva i obrta GRAPOS  EXPO 2023.

Sajam će okupiti više od 120 domaćih kompanija i  privrednika iz zemlje i inostranstva. Sajam GRAPOS EXPO 2023 pripada Gradu Gračanici i Udruženju poslodavaca Gračanice sa novom lokacijom Sajma koja obzhvata impresivnih 5.000 m2 zatvorenog i 3.000 m2 otvorenog izložbenog prostora.Izlagači će imati priliku predstaviti svoje proizvode i usluge na najbolji način i omogućiti posjetiocima da istraže širok spektar industrije koji će biti predstavljen na Sajmu.

Prema riječima gradonačelnika Nusreta Helića sajam će biti pretežno izložbenog karaktera, pored domaćih izlagača na sajmu će se promovisati i izlagači iz drugih država koji će promovisati metalnu industriju, industriju hemijei nemetala, prerade plastike, drvne te građevinske industrije. Tu su i inovativne firme visokih tehnologija, obrti i i mali biznis.

Pored izložbenih aktivnosti sajam će biti domaćin i niza zanimljivih prezentacija, panel diskusija o aktuelnim temama , kao što su”Inovativni invest”, “Energetska tranzicija”-lokalna perspektiva, do sadašnja i planovi”Meg trendovi digitalnog marketinga i mnoge druge.

Ulaz na sajam je besplatan za djecu, penzionere, dok za ostale posjetioce je ulaz 1KM.Sva prikupljena sredstva od prodaje ulaznica biće upućena u humanitarni fond Grada Gračanice.
Osim poslovne strane Gračanica će biti domaćin bogatog kulturnog umjetničkog programa, koji će uključivati koncerte, izložbei predstave, a sve će započeti 20 septembra koncertom Mahira Mulalića u Centru grada.

Na GRAPOSU –EXPO 2023 se susreću inovacije i prilike za uspješno poslovanje , ističu organizatori.

Duška Rebić